Zakelijke incompany workshop

Workshop mindfulness op het werk

Workshop mindfulness op het werk

Onze werkplek kan snel, competitief en soms stressvol zijn. Het vereist dat we op ons best presteren, productief en gefocust zijn en goed kunnen opschieten met collega’s, management en/of klanten.

 

Dit is waar mindfulness van pas kan komen. Het kan ervoor zorgen dat je je minder gestrest voelt, minder opgejaagd en minder reactief bent. Tegelijkertijd versterkt het je aandachtsvermogen, productiviteit en veerkracht.

Mindfulness betekent volledig aanwezig zijn in het huidige moment. Het helpt je om stil te staan bij prikkels en bewust te beslissen hoe te handelen, in plaats van automatisch te reageren met ingesleten gedragspatronen.

Mindfulness bevordert de ontwikkeling van emotionele intelligentie en emotionele regulatie. Eenvoudige principes en oefeningen die iedereen kan toepassen om met verandering om te gaan en de juiste keuzes te kunnen maken. De toekomst van het bedrijfsleven maken we zo mensgericht en sociaal-emotioneel intelligent.

 

Onze workshop mindfulness op het werk combineert wetenschappelijk onderbouwde mindfulness technieken met praktische tools die je eenvoudig kunt toepassen in je dagelijks leven.

 

Je ontwikkelt essentiële vaardigheden om met stressvolle situaties om te gaan en veerkracht op te bouwen. Je leert hoe je effectief kunt reageren op uitdagende werkomstandigheden, je energie kunt herstellen en beter kunt omgaan met de eisen van het moderne leven.

Deze workshop in het kort

Duur: 1 / 2 uur


Vanaf: €795,00 / €945,00 excl. btw


Groep: In overleg


Waar: Incompany, heel Nederland


Andere wensen? We kunnen de workshop aanpassen.

Sebastiaan Voeten
Sebastiaan Voeten
2023-09-13
Mindfulness workshop gehad van Christiaan voor ons consultancy bureau. De workshop was prettig, met veel praktische handvaten en oefeningen, en hebben een goed beeld gekregen wat mindfulness nu betekent.
Elke Wellens
Elke Wellens
2022-02-21
Wat een fijne en open communicatie tijdens onze samenwerking. Je voelt de gedrevenheid en passie voor het vak! Ik kijk er naar uit nog meer mooist te maken samen <3. Groetjes, Elke van Het Haakbeest

De prijs van stress op het werk

VERZUIMKOSTEN​
0 miljard

Kosten door werkgerelateerd verzuim is €3,9 miljard per jaar.

BURN-OUT KLACHTEN​
0 miljoen

1,3 miljoen werkenden hebben last van burn-out klachten.

WERKENDEN MET AANDOENING​
1 %

40,6% van alle werkenden had in de laatste 12 maanden een aandoening.

De belangrijkste voordelen van mindfulness op het werk

Door prioriteit te geven aan het welzijn van de geestelijke gezondheid van je personeel, verhoog je de productiviteit, verlaag je het aantal ziektedagen, verbetert het verloop, verlaagt de burn-out en verbetert het psychologisch kapitaal van jouw organisatie.

 

Organisaties zoals Aetna rapporteerden zelfs een vermindering van 28% in de algehele stressniveaus van werknemers en een jaarlijkse besparing op de gezondheidszorg van $3000 per werknemer na de implementatie van bedrijfsbrede mindfulnessmiddelen.

Verbeterde werkprestaties

Onderzoek wijst er sterk op dat het beoefenen van mindfulness op de werkplek stress vermindert, focus verhoogt, leidt tot betere prestaties op de werkplek en minder ongelukken.

Burn-out
preventie

Studies over mindfulness op het werk tonen aan dat de betrokkenheid van werknemers direct gekoppeld is aan mindfulness, wat de productiviteit verbetert en de prevalentie van burn-out vermindert.

Verbeterde communicatie

Onderzoek naar mindfulness en sociale verbondenheid op de werkplek toont aan dat verbondenheid met anderen het succes van een organisatie vergroot.

Meer werktevredenheid

Onderzoek wijst uit dat mindfulness kan helpen bij het voorkomen van een burn-out als gevolg van emotionele uitputting, door werknemers tools aan te reiken om zich beter aan te passen en veerkrachtiger te zijn.

Meer informatie workshop mindfulness op het werk

Hieronder een indicatie van de workshop mindfulness op het werk. De definitieve inhoud stemmen we af op jullie specifieke behoeften.


 • Stress (h)erkennen
  Wat de impact van stress is. We geven je de theorie maar ook praktische handvatten om stress te leren herkennen in jezelf. Zo leer je op jezelf en elkaar te reflecteren.
 • Balans creëren in je dag
  We hebben het over de doe-modus en de zijn-modus. Balans tussen spanning en ontspanning zijn essentieel voor gezond functioneren.
 • Wat is mindfulness?
  Veel van ons hebben wel eens over mindfulness gehoord. Toch is er nog veel onduidelijk over. We verduidelijken wat het wel en niet is. Uitleg over waarom mindfulness belangrijk is en wat de voordelen zijn.
 • Mindfulness toepassen op de werkvloer
  Oefeningen en technieken om mindfulness toe te passen in jouw werk. We geven je waardevolle tips en inzichten mee.

We gaan in deze workshop werken aan de volgende resultaten.


 • Je leert stress herkennen en erkennen;
 • Je leert wat mindfulness is en begrijpt de waarde die het voor je kan opleveren;
 • Je leert makkelijk toepasbare mindfulness technieken om te werken aan je veerkracht, productiviteit en werkgeluk;
 • Je hebt concrete handvatten en een persoonlijk plan waarmee jij mindfulness kan gaan toepassen op werk.

Hebben jullie andere behoeftes of een afwijkende groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag.


DuurInvesteringGroepsgrootte
1 uur€795,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
2 uur€945,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)

Aanvraag workshop

Het is essentieel dat de workshop zo goed mogelijk aansluit bij jullie situatie en werkpraktijk. Daarom zullen we na aanvraag telefonisch contact opnemen om de aanvraag te bespreken. Daarna sturen we je een passende offerte.

Mensgericht werken met mindfulness

Willen jij en je collega’s deze workshop volgen?

ACT coach, mindfulness en life coach

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan voor onze workshop.
Je ontvangt binnen 48 uur de offerte in je mailbox.

 

Heb je nog vragen of wil je advies? Wij helpen je graag!

Offerte aanvragen

Mindfulness voor bedrijven brochure

Download gratis de brochure