Mindfulness
voor bedrijven

We ontmoeten je graag en bieden je de perfecte oplossing

Mindfulness op het werk
Mindfulness trainingen voor werknemers en bedrijven

Onze trainingen kunnen als incompany training worden gegeven aan meerdere medewerkers of een gehele afdeling. Wij verzorgen Nederlands- en Engelstalige trainingen en workshops omtrent mindfulness voor werknemers en bedrijven.

Mindfulness groepstraining voor werknemers of leidinggevenden. Leer wat mindfulness is, wat de voordelen zijn en hoe je dit in je werk kan toepassen. De standaard training is 8 weken maar uiteraard kunnen we een aangepaste training naar wens geven. Mindfulness op locatie is mogelijk!

Ga intensief aan de slag met een workshop mindfulness voor bedrijven en vind in korte tijd de verdieping. Interactieve workshops met oefeningen maken mindfulness praktisch. Zowel in company als extern mogelijk.

► MEER INFORMATIE

Wij bieden persoonlijke individuele coachingstrajecten om mindfulness werkend te krijgen en management te ondersteunen in het toepassen ervan.

 

► MEER INFORMATIE

Een bedrijfsuitje voor teambuilding of simpelweg de stilte opzoeken om voor te bereiden op een belangrijke verandering.

Waarom Mindfulness voor bedrijven?

Stressreductie

Door hoge werkdruk en een ontzettende stijging in stimuli vanuit digitale media lopen veel mensen op het achterste van hun tenen door het leven. De drukke sleur van de dagelijkse bezigheden slorpt ons op en neemt veel van onze energie weg. Veel mensen zitten daarnaast 8 uur per dag op een kantoor waardoor er diverse lichamelijke klachten ontstaan. Mindfulness helpt een stuk rust te vinden.

Vanuit de officiële cijfers vanuit het Trimbos instituut over het ziekteverzuim in Nederland van alle werkenden in 2011 komt het volgende naar voren over werkend Nederland:

Aandoening in 1 jaar
1 %
Psychische aandoening
1 %
Produceerde minder
1 %
Kosten ziekteverzuim
1 miljard

Bron: Trimbos-instituut ‘Verzuim door psychische en somatische aandoeningen bij werkenden’; Utrecht 2011

Mindfulness werkt!

Mindfulness voor bedrijven heeft een wetenschappelijk bewezen effect voor een groot aantal psychische en lichamelijke aandoeningen. Zo kan je de volgende aandoeningen helpen voorkomen, verbeteren of signaleren voordat het te laat is:

Angst

Stressgerelateerde gezondheidsproblemen zoals angst en depressie kunnen volgens een meta-analyse van 47 onderzoeken met meditatie worden behandeld.

Chronische pijn

Uit een onderzoek uit 2020 van meer dan 6.400 deelnemers in 60 onderzoeken bleek dat meditatie de pijn kon verminderen bij mensen die leden aan postoperatieve, acute of chronische pijn.

Depressie

Door in het moment aanwezig te blijven, kun je al vroeg waarschuwingssignalen van een depressieve episode opmerken.

Stress

Het deel van de hersenen dat verantwoordelijk is voor mensen die angst en stress ervaren, word sterk door meditatie verminderd.

Slaapproblemen

Een studie vergeleek op mindfulness gebaseerde meditatieprogramma's en ontdekte dat mensen die mediteerden langer sliepen en slapeloosheid hadden verminderd.

Burn-out

Het opnemen van mindfulness op het werk verbetert het functioneren op de werkplek door minder burn-outs.

Mindfulness voor bedrijven is bewezen effectief

Onderzoek bij bedrijven als Google, Aetna en Intel heeft aangetoond dat het verhogen van mindfulness op de werkplek het stressniveau kan verlagen en tegelijkertijd de focus, bedachtzaamheid, besluitvormingsvermogen en algemeen welzijn kan verbeteren. Mindfulness geeft medewerkers de ruimte om — bewust aanwezig te zijn — wat leidt tot mentale wendbaarheid, veerkracht en zelfbewustzijn. Daarnaast kan mindfulness emotionele uitputting verminderen, de openheid voor nieuwe ideeën vergroten (creativiteit) en empathie ontwikkelen.

"Als je gewoon gaat zitten en observeren, zul je zien hoe rusteloos je geest is. Als je probeert het zelf te kalmeren, wordt het alleen maar erger, maar na verloop van tijd kalmeert het vanzelf (. . .) Je geest vertraagt ​​gewoon en je ziet een enorme uitgestrektheid in het moment. Je ziet zoveel meer dan je voorheen kon zien. "
Steve Jobs
Co-founder Apple
"Ik heb altijd gezegd dat ik denk dat een van de beste en goedkoopste manieren om gezonder en gelukkiger te worden, is door middel van mindfulness-oefeningen zoals meditatie."
Ariana Huffington
Huffington Post CEO
"Ik zie nu dat meditatie gewoon een oefening voor de geest is, vergelijkbaar met de manier waarop we onze spieren trainen als we sporten. Voor mij heeft het niets te maken met geloof of mystiek. Het gaat erom een ​​paar minuten van mijn dag te nemen, leren aandacht te schenken aan de gedachten in mijn hoofd en er een beetje afstand van nemen."
Bill Gates
Co-founder Microsoft

Het is nodig

63% van de Nederlanders geeft aan niet tevreden te zijn met hun slaapkwaliteit, maar neemt hiervoor geen maatregelen.
Bijna 1 op de 5 Nederlandse volwassenen krijgt te maken met een depressie. 14 procent kampt met verschijnselen van een burn-out. Wij zien dat door mindfulness medewerkers meer focus en energie krijgen. 

Mindfulness voor bedrijven tegen stress

WAT KUNNEN WIJ VOOR JE DOEN?

Wacht niet langer en neem contact met ons op. Wij helpen je een plan van aanpak op te stellen of geven trainingen en workshops op locatie. Mindfulness voor bedrijven is een waardevolle toevoeging. Laten we samen kijken naar de mogelijkheden.

 

Wil je meer weten over de mogelijkheden van mindfulness binnen jouw organisatie? Stuur een e-mail naar: [email protected]

We ontmoeten je graag en bieden je de perfecte oplossing

Sebastiaan Voeten
Sebastiaan Voeten
2023-09-13
Mindfulness workshop gehad van Christiaan voor ons consultancy bureau. De workshop was prettig, met veel praktische handvaten en oefeningen, en hebben een goed beeld gekregen wat mindfulness nu betekent.
Elke Wellens
Elke Wellens
2022-02-21
Wat een fijne en open communicatie tijdens onze samenwerking. Je voelt de gedrevenheid en passie voor het vak! Ik kijk er naar uit nog meer mooist te maken samen <3. Groetjes, Elke van Het Haakbeest

Mindfulness voor bedrijven brochure

Download gratis de brochure