Mindfulness spreuken over het leven

Op deze pagina zetten we inspirerende en wijze spreuken en quotes neer. Mindfulness spreuken over het leven, over de dood, onze emoties, onze gedachten en het huidige moment.

 

Op zoek naar een inspirerend mindfulness citaat? Of je nu op zoek bent naar recente citaten of eeuwenoude citaten van de Boeddha zelf. Of je nu op zoek bent naar citaten over mindful eten of minder specifieke uitspraken. Hier vind je een verzameling van de krachtigste mindfulness-citaten die er zijn, van een breed scala aan mindfulness-leiders en beoefenaars.

Jon Kabat-Zinn

Jon Kabat-Zinn is de oprichter van het Center for Mindfulness aan de University of Massachusetts Medical School, waar hij het Mindfulness-Based Stress Reduction-programma of MBSR ontwikkelde.

Mindfulness Quote Jon Kabat-Zinn

“We zorgen het beste voor de toekomst door nu voor het heden te zorgen.” – Jon Kabat-Zinn

Mindfulness Quote Jon Kabat Zinn

“Je kunt de golven niet stoppen, maar je kunt wel leren surfen.” – Jon Kabat-Zinn

Boeddha

Siddhartha Gautama Boeddha was een spiritueel leider die leefde rond ca. 480-400 voor Christus en op wiens leer het boeddhisme is gebaseerd.

Quote Boeddha Meditatie

“Mediteer… wacht niet langer, anders krijg je er later spijt van.” – Boeddha

Quote Boeddha Mindfulness

“Wat niet van jou is: laat het los. Als je het loslaat, is dat voor je geluk en voordeel op de lange termijn.” – Boeddha

Thich Nhat Hanh

Zenmeester Thich Nhat Hanh is een spirituele leider, dichter en vredesactivist, bekend en geliefd over de hele wereld voor zijn baanbrekende leer over mindfulness, wereldwijde ethiek en vrede.

Quote Thich Nhat Hanh Mindfulness spreuken over het leven

“Beleef het daadwerkelijke moment. Alleen dit werkelijke moment is leven.” – Thich Nhat Hanh

Zen mindfulness quote

“Het gevoel dat elke taak hinderlijk is, zal snel verdwijnen als deze met mindfulness wordt gedaan.” – Thich Nhat Hanh

Eckhart Tolle

Eckhart Tolle, geboren als Ulrich Leonard Tölle (Lünen, 16 februari 1948) is een Duitse leraar en auteur op het gebied van spiritualiteit. Bekend van zijn boek “De kracht van het NU”.

Quote Eckhart Tolle Mindfulness

“Waar je ook bent, wees er helemaal.” – Eckhart Tolle

Quote Eckhart Tolle Mindfulness spreuk

““Besef ten diepste dat het huidige moment alles is wat je hebt. Maak van het NU de primaire focus van je leven.” – Eckhart Tolle

Meer mindfulness spreuken over het leven

Mindfulness-citaten helpen je eraan herinneren hoe je meer opmerkzaam kunt zijn in het dagelijks leven. Elke dag zal je geest proberen op eigen kracht af te dwalen en te bepalen hoe je denkt, voelt en handelt. Maar door mindful te zijn, kunnen we onszelf trainen om in het huidige moment te leven. Hier geven we nog een aantal mindfulness spreuken over het leven die je zullen inspireren om meer mindful te leven.

 • “Hoe we aandacht besteden aan het huidige moment bepaalt grotendeels het karakter van onze ervaring, en dus de kwaliteit van ons leven.” – Sam Harris
 • “Wees waar je bent, niet waar je denkt dat je zou moeten zijn.” – Onbekend
 • “Hoe moeilijk het verleden ook is, je kunt vandaag altijd opnieuw beginnen.” – Jack Kornfield
 • “De geest is als water. Als het turbulent is, is het moeilijk te zien. Als het rustig is, wordt alles duidelijk.” – Prasad Mahes
 • “Mindfulness helpt ons om in harmonie te leven met onze gedachten, woorden en daden.” – Amit Ray
 • “We zitten onder de boom van onze denkende geest en vragen ons af waarom we geen zonneschijn krijgen.” – Ram Dass
 • “Wees gelukkig in het moment, dat is genoeg. Elk moment is alles wat we nodig hebben, niet meer.” – Moeder Theresa

 • “Doe elke handeling van je leven alsof het de allerlaatste handeling van je leven is.”
  Marcus Aurelius

 • “Mindfulness maakt de voorruit van de geest schoon, zodat we de dingen kunnen zien zoals ze werkelijk zijn.” — Travis Eliot

 • “Mindfulness is de bewuste, evenwichtige acceptatie van de huidige ervaring. Het is niet ingewikkelder dan dat. Het is zich openstellen voor of ontvangen van het huidige moment, aangenaam of onaangenaam, precies zoals het is, zonder eraan vast te houden of het te verwerpen.” — Sylvia Boorstein

 • “De natuur haast zich niet, en toch wordt alles volbracht.” – Lao Tzu

Handig artikel? Deel het met anderen:

Meer artikelen

────

Emotionele intelligentie

Wat is emotionele intelligentie (EQ) en waarom is het belangrijk voor je werk, relaties en carrière? Lees hier alles over emotionele intelligentie en de relatie met mindfulness!

Lees verder »

Geweldloze communicatie

Geweldloze Communicatie is beschreven als een taal van mededogen, als een instrument voor positieve sociale verandering. Het geeft ons de instrumenten en het bewustzijn om te begrijpen wat ons triggert, om verantwoordelijkheid te nemen voor onze reacties en om onze verbinding met onszelf en anderen te verdiepen.

Lees verder »

Wat is Zen?

Wat is Zen? Zen is een filosofie die zich richt op het ontwikkelen van een diepgaande bewustwording van het moment en het bereiken van innerlijke vrede. “Zen zijn” is in wezen een staat van vrede met je eigen gedachten en je bewust zijn van je plaats in het universum.

Lees verder »

Flow (mentale toestand)

Wat is flow en hoe werkt het? Wat zijn de verschillen en overeenkomsten met mindfulness? Lees meer over deze cognitieve toestand en hoe je dit gelukkiger kan maken.

Lees verder »